Albina Dyla

Obiliq

Rreth Albina Dyla

Albina Dyla është një kompani e madhe e themeluar në Kosovë. Kjo kompani ofron fustane me cilësi të lartë në më shumë se 89 vende ndërkombëtare. Meqenëse Kosova është ende një vend në zhvillim, rrugëtimi i Albina Dylës atje ku është tani nuk ishte aq i qetë.

Fazat e hershme
Gjatë luftës së Kosovës (fundi i viteve ’90), meqë u ndalën pagesat për profesorët e asaj kohe, Elvane Dyla, profesoreshë matematike në gjimnazin e Gjakovës, u bashkua me dy shoqe të saj dhe në atë kohë ata filluan të dizajnojnë dhe prodhojnë fustane të punuar me dorë për njerëz. rreth qytetit të saj. Albina Dyla, një studente që jetonte në një qytet tjetër në atë kohë, kthehej në shtëpi herë pas here për të ndihmuar nënën e saj në dizajnimin dhe prodhimin e fustaneve. Në vitin 2014, Albina Dyla vendosi të kthehet në vendlindjen e saj, Gjakovë, dhe të drejtojë këtë grup të vogël të zonjave të punës. Në fillim të gjithë kësaj, ishin 4 rrobaqepës zonja që punonin në një punishte shumë të vogël. Së shpejti atyre iu desh të ndryshonin vendin e punës dhe kaluan në një punishte më të madhe 70 metra katrorë. Gjatë kësaj kohe, numri i rrobaqepësve ishte ende i vogël. Me punë të palodhur dhe këmbëngulje, ata arritën deri në atë pikë që iu desh të ndryshonin vendndodhjen për herë të tretë, këtë herë duke u kthyer në një nga lokacionet që funksionon edhe sot. Megjithëse një fillim i vështirë e bëri të gjithë procesin më të vështirë, ideja që një ditë një markë botërore e modës do të emërohej pas saj është gjëja që e mbajti atë pozitive dhe i dha motivimin për të vazhduar punën për atë që donte.

Po zmadhohet
Pas dy muajve të parë dhe të gjitha vështirësive me hapësirën e punës, numrin e vogël të punëtorëve dhe gjëra të tjera që duheshin ndryshuar, kompania u ftua të merrte pjesë në sfilatat më të njohura të modës në Kosovë, duke rritur kështu ekspozimin që kishin në Koha. Kjo e ndihmoi kompaninë në shumë mënyra dhe shumë shpejt të famshmit në Kosovë filluan të bashkëpunojnë me kompaninë në projekte të ndryshme. Në këtë mënyrë, Albina Dyla u ekspozua në mbarë Kosovën, duke punuar me porosi dhe kërkesa specifike për klientët vendas dhe kombëtarë. Me ekspozimin e sapo fituar, nevoja për një Showroom në kryeqytet, Prishtinë, ishte e domosdoshme. Më 17 Tetor 2017, Showroom hapi për herë të parë dyert e tij. Kjo ndihmoi me shitjet jashtë qytetit të lindjes së Albinës.

Shkuarja ndërkombëtare
Me gjithë punën e palodhur dhe shitjet në mbarë Kosovën, ky biznes nuk ishte ende i kënaqur. Kjo kompani kishte nevojë të dëshpëruar për një strukturë punonjësish, për të ndihmuar në kontrollin dhe ruajtjen e rendit në vendin e punës të kompanisë. Në Mars 2019, pikërisht në kohën e duhur, CEO Ardit Dyla filloi pozicionin e tij në këtë kompani. Me këtë filluan të ndodhin edhe shumë ndryshime të tjera. Kompania po kërkonte të rriste domenin e klientëve, dhe pikërisht për këtë ndihmoi CEO. Pas një periudhe të shkurtër kohe kompania vendosi kontakte me klientë ndërkombëtarë dhe menjëherë pas kësaj u bë porosia e parë ndërkombëtare. Me strukturën e re të punonjësve dhe departamentet që u krijuan në atë kohë, shitjet ndërkombëtare vazhduan të rriteshin. Me suksesin e shitjeve ndërkombëtare, kësaj kompanie iu hap rruga për të rritur domenin e klientëve. Në këtë mënyrë, kishte nevojë të vazhdueshme për më shumë punonjës që punonin në rrobaqepësi si dhe departamente si: Marketing, Dizajn, Shitje, Burime Njerëzore.

Sot
“Albina Dyla” është një nga markat më të rralla botërore të veshjeve luksoze të punuar me dorë. Ne ofrojmë produkte premium të punuar me dorë të pëlhurave më të bukura të zbukuruara si gurë dhe rruaza me shkëlqim, në stil dhe në përputhje me tendencat më të fundit të modës. Me motivimin dhe mjeshtërinë më të lartë, ne prodhojmë fustane mbrëmje, fustane mature, fustane nusërie, jumpsuits, kostume dhe veshje për çdo rast. Për ta bërë atë më të ëmbël, ne ofrojmë gjithashtu transport falas në mbarë botën për klientët në mbarë botën. Ende me krenari e bazuar në Kosovë, me shitje në më shumë se 88 vende të botës, kjo kompani tani është bërë një kompani e madhe, duke punësuar më shumë se 300 punëtorë. E gjithë kjo, nga një grup i përkushtuar me motivimin dhe mendimin se: “Dallimi qëndron në realizimin e gjërave”.

Punë në dispozicion

Punë të postuara nga Albina Dyla

Nuk ka punë të disponueshme.

Industria
Dizajnim & Markë mode
Telefoni
049 600 921 049 600**** Shfaq
Vendndodhja
Obiliq