BUQUKU

Pejë

Rreth BUQUKU

Të rralla janë kompanitë Kosovare të cilat kanë traditë të madhe në punën që e bëjnë, por ndryshe është në rastin e Fabrikës së përpunimit të mishit “BUQUKU” me seli në Pejë.

Familja Buquku merret me përpunimin e mishit qysh në vitin 1850, ku në atë kohë Hasan Buquku ishte i njohur për punën e tij në këtë zeje. Kjo traditë u vazhdua në nipa e stërnipa të kësaj familje, duke e ruajtur me xhelozi zanatin e të parëve dhe duke e bërë produktin e tyre të njohur në të gjithë vendin.

Punë në dispozicion

Punë të postuara nga BUQUKU

Nuk ka punë të disponueshme.

Industria
Prodhim & Fabrikë
Telefoni
045 473 473 045 473**** Shfaq
Vendndodhja
Pejë