Cineplexx Kosova

Prishtina

Rreth Cineplexx Kosova

Kinemaja e parë multiplex në Kosovë, me gjashtë salla, me teknologji RealD 3D dhe teknologjinë e re të zërimit Dolby Digital Surround System 7.1 si dhe afro 900 ulëse.

Distributori kinematografik Constantin Film Holding GmbH është themeluar në Austri më 1951. Një degë e dytë u krijua në fund të vitit 1960 si segment i operacioneve kinematografike. Ky segmet përfshinte 25 kinema tradicionale dhe qendra kinemaje, të cilat kanë funksionuar deri ne fillimin e vitit 1990. Pas një ndryshim strukturor, në vitin 1993 krijohet Cineplexx Cine Operations GmbH, nënkompani e Constatin Film Holding GmbH. Biznesi morri hov në një kohë kur shumë kinema tradicionale në Austri po zhdukeshin, dhe kinematë Multiplex po pushtonin tregun. Constatin FILM reagoi duke hapur 20 kinema dhe 157 ekrane të mëdha në Austri. Përveç kësaj, kinemat tradicionale me gati 16 salla vazhdonin të ishin funksionale.
Në vitin 2009 Cineplexx INTERNATIONAL GmbH filloi të zgjerohej në vendet fqinje me Austrinë, dhe kinemaja e parë jashtë kufijve të Austrisë u hap në Bolzano (Itali). Gjithashtu Cineplexx bleu një kinema në qendër të Zagrebit, duke hedhur themelet për zgjerim të suksesshëm në Kroaci. Gjatë viteve në vazhdim, 2010-2011, kinema të reja u hapën në Kroaci, Serbi dhe Slloveni. Zgjerimet më të fundit të kompanisë janë bërë në Maqedoni, Shqipëri dhe tani edhe në Kosovë.Për më shumë informacion, vizitoni www.cineplexx-ks.eu.

Punë në dispozicion

Punë të postuara nga Cineplexx Kosova

Nuk ka punë të disponueshme.

Industria
Argëtim
Vendndodhja
Prishtina