Valdrin Sahiti

Prishtina

Rreth Valdrin Sahiti

Dizajneri shqiptar i modës i lindur në Prishtinë, Kosovë më 19 tetor 1986. Shtëpia më e madhe e modës në Ballkan, në fakt një markë dhe kompani luksoze me famë botërore që prodhon fustane mbrëmjesh dhe nusërie.

Valdrin Sahiti priti shfaqjen e tij të parë në pistë në moshën gjashtëmbëdhjetë vjeçare, në vitin 2005. Ai u bë stilisti i parë mashkull në Kosovë dhe Shqipëri, duke krijuar pjesë unike për të famshmit dhe duke inkurajuar gratë që të përqafojnë dallimet e tyre, shpirtrat e bukur, që të jenë gjithmonë të mrekullueshme.

Z. Sahiti investoi pjesën më të madhe të kohës së tij cilësore në arsim dhe fitoi Diplomë Bachelor në Dizajn Mode dhe Diplomë Bachelor në Bankë & Financë të përfunduar në Universitetin e Prishtinës, Kosovë. Gjithashtu, ai ka titullin Master në Modë dhe Merchandising në Kosovë.

Ndërsa ndërtonte perandorinë e tij, z. Sahiti mësoi dizajnin e modës për më shumë se dhjetë vjet. Në kohën kur u hodhën bazat e industrisë së modës në Kosovë, qëllimi i tij ishte të ndërtonte, ndihmonte dhe përmirësonte sektorin shumë të vështirë, industrinë e modës dhe manifakturën. Intuita e tij e madhe, pasioni dhe besimi personal ka ndërtuar rreth 95% karriera të stilistëve aktualë që filluan ose si studentë ose asistentë të tij.

Të flasësh për modën pas luftës në Kosovë ishte gjëja më e çmendur që mund të bëhej, edhe pse ishte ambicia dhe këmbëngulja e tij për të ndryshuar mendësi, për të folur për kreativitetin dhe një jetë të bukur. Kjo e bëri atë të bëhej njeriu i parë që ishte ndryshe, elektrik dhe energjik, duke sjellë diçka të re, të guximshme dhe unike në përzierje.

Vetë Z. Sahiti gjatë viteve më të rëndësishme të ndërtimit të markës, ka punuar shumë duke mbuluar të dy rolet si CEO dhe Drejtor Kreativ për gati 15 vjet.

Gjatë gjithë këtyre 15 viteve, si dhe strategu më i mirë i marketingut të markës së tij, z. Sahiti nuk investoi në alternativat klasike të marketingut, sepse vizioni i tij bazohej në “fjalën në gojë” dhe lumturinë e klientëve të tij.

Pas një dekade që është marka më e famshme e dizajnit në Kosovë, Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut, si artist dhe biznesmen, z. Sahiti lançon “Manequin” si strategjinë e re për të prezantuar koleksionet e tij në botë.

Ai ishte i pari që e përdori atë, sepse ai është i bindur se fustanet e tij nuk bazohen në një muzë, përkundrazi teknikat dhe perdet e përdorura në dizajnet e tij mund ta bëjnë çdo grua të ndihet e lumtur dhe të duket e mrekullueshme.

Punë në dispozicion

Punë të postuara nga Valdrin Sahiti

Nuk ka punë të disponueshme.

Industria
Dizajnim & Markë mode
Telefoni
044 247 853 044 247**** Shfaq
Vendndodhja
Prishtina