Zdrava Group

Prishtina

Rreth Zdrava Group

1998

ZDRAVA Shpk, me qendër në Lushnje, filloi aktivitetin e saj tregtar në vitin 1998, në një kohë kur sapo kishte filluar konceptimi i tregut i ekonomisë, ndryshe nga sistemi totalitar i planifikimit ekonomik. Aktiviteti i parë i kësaj firme ishte hapja e një punishteje të vogël per perpunim e turshive në periferi te qytetit te Lushnjes. Puna e përbashkët dhe e palodhur e 6 vëllezërve ZDRAVA bëri që ky aktivitet të marrë një dimension tjetër në filozofitë dhe objektivat e tyre. Nga këtu lindi emri kompanise “ZDRAVA Shpk” që është MBIEMRI DHE VENDLINDJA E 6 VELLEZERVE.Fshati ZDRAVE ndodhet ne njesine Administrative Kozare te bashkose KUCOVE , qarku BERAT. Në filozofinë e tyre kishte cilesi dhe cmim të garantuar për klientët e tyre.

2003

Suksesi i viteve të para me progres të vazhdueshëm e bëri kompanine të ndërmarrë hapa të mëtejshëm për të zgjeruar aktivitetin e saj. Në vitin 2003 kompania ZDRAVA SHPK kryen nje investimi ne rritjen e cilesise dhe sasise per produktet qe ajo prodhon.

Po ne vitin 2003 kompania fillon aktivitetin e saj ne fushen e ndertimit.

2006

Në vitin 2006 ZDRAVA SHPK investoi blerjen e godines se Ish-Kaldajes se Uzines se Plastmasit ne Lushnje dhe e rindertoi nga e para per ta pershtatur ne ambintet te reja per prodhimin e Turshive dhe produktet e tjera qe po shtoheshin games sone vit pas viti. Po ne vitin 2006 kompania kryen blerjen e disa makinerive te reja per te rritur akoma me shume cilesine dhe sigurine  e produkteve  Kjo kompani vazhdoi dinamizmin e saj në zgjerimin e larmisë së produkteve  të ndryshme  vec turshive si Recelerat, Specat me gjize , Fergesen Tradicionale , Salcen e domates , Ullijnte e konservuar etj…

2007

Ne vitin 2007 kompania ZDRAVA SHPK fillon aktivitetin e saj te ri ne fushen e arredimit te magazinave , supermarket, bare , restorante.

2010

Duke qene qe kompania e kishte vendndodhjene ne zonen e Myzeqese  (Lushnje) dhe duke pare qe fermeret e zones kishin rendiment te larte prodhimi kryesisht per domaten , në vitin  2010, kryhet nje investim me mbi 250.000€ per blerjne e makinerive per prodhimin e koncentratit te domates dhe duke u bere e para kompani ne Shqiperi ne fushen e agro-perpunimit qe hidhte nje hap kaqe te rendesishem per industrine e perpunimit te frutave perimeve ne vend. Po vitin 2010, duke pare sasite e medha te prodhimit qe ne kishim , per here te pare mbas prishjes se sistemit Shqiperia fillon te eksportoje KONCENTRAT DOMATE peer industrine ne shtetet si Kosove , Serbi dhe Maqedoni , duke e renditur Shqiperine ne list me shtet si Greqi, Iran , Portugali dhe Kina qe ishin nje nder eksportuesit kryesor te ketij produkti ne Europ dhe Ballkan.

2013

Në 2013 ZDRAVA Shpk zgjeroi biznesin e saj duke filluar eksportet te te gjithe produkteve qe kompania dispononte (rreth 55 produkte te ndryshme) ne shtet e ndryshme si Suedi, Gjermani, Finlande, Norvegji , Danimarke me bashke puntoret tane ADELINA GROSS AB  dhe me pas ne  Belgjike, Ukraine, Kosove, Serbi dhe Maqedoni.

2018

Ne vitin 2018 mbas nje suksesi qe kishin arritur ne keto tregje nderkombetare , ZDRAVA SHpk arrin te nenshkruaje nje kontrate bashkepunimi me kompanine shqiptaro – amerikane ALB-USA INC  per te gjitha produktet qe kompania prodhon aktualisht.

2020

Ne vitin 2020 kompania jone ka filluar eksportin me Britanine e Madhe me kompanine FRESHALB MARKET.

Qysh prej fillimit te saj kompania jone eshe rritur me nje parim RUAJTJA E PRODUKTEV DHE RECETAVE TRADICIONALE. Aktualisht kompania jone kryen aktivitetin e saj ne fushen e agroperpunimit ne baze te HACCP PLAN dhe e certifikuar me ISO 22000:2018

Duke pasur kete parim dhe fale emrit qe kishte krijuar ne tregun Shqiptar dhe ate Nderkombetare , ne vitin 2020 kompania jone fale edhe mbeshtetjes nga Shteti Shqipetar (AZHBR) dhe Bashkimit Evropian , kryejm nje investim te ri me vlere rreth 5.000.000€ per blerjen e makinerive te reja (viti I prodhimit 2020) per te rritur cilesine e produktit dhe sigurine e konsumatorit.Nga ky investim kompania merr edhe makinerite per prodhimin dhe ambalazhimin e koncentratit te domates per industrine me BRIX 28-33% ne linje aseptike.
Me kete investim te ri ne teknologji e ben kompanine tone te ruaj vendin e pare ne Ballkan si Lider ne prodhimin dhe konservimin e frutave perimeve.

Punë në dispozicion

Punë të postuara nga Zdrava Group

Nuk ka punë të disponueshme.

Industria
Prodhim & Fabrikë
Vendndodhja
Prishtina